Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Sunday, December 31, 2006

Vakantie in Australie

Australia Singapore Airplane Wing Night Australia Singapore Airplane Wing Day

Hallo mensen,

Eindelijk na maanden van wachten zijn we dan in australie aangekomen het was een hele reis.

Om half 4 werden we door Sjeng opgehaald en na nog eens Jeroen en Susanne flink geknuffeld te hebben, zijn we richting Dusseldorf gereden. Uiteraardt waren we veel te vroeg daar, rond kwart over 4 en de check in balie ging pas tegen 6 uur open. Maar ja beter te vroeg dan te laat is mijn motto. Na ingechecked te hebben moesten we langs de douane. Al onze spulletjes zoals parfum en tandpasta hadden we netjes in een plastic zakje gedaan, maar aangezien dit ook gewoon in het koffer mocht hebben we voor deze laatste optie gekozen om nu met een plastic zakje te moeten rondlopen voor zo’n 24 uur zagen we allebei niet zitten. Bij de douane vragen ze dan ook niets in je handbaggage, wij alle “twee nee hoor” alles in het koffer. Ok zegt die vrouw tegen mij kom maar door, en natuurlijk ging dat poortje af, ja hoor bodysearch, ach ja hoort erbij dacht ik. Bleek dus mijn riem te zijn had ik niet aan gedacht. Toen ging mijn handtas open en bleken er toch nog items in te zitten die ook onder categorie “plastic zakje” vielen. Onder tussen was Caroline natuurlijk wel goed door het poortje gekomen, maar ook zij had nog items in haar tas die niet zo mee mochten. Nou zegt die vrouw tegen mij;”loop maar even terug de trap af en dan krijg je zo’n zakje kun je het er alsnog in doen”. Ok zogezegd zo gedaan. Kom weer terug, moest weer door dat poortje en ja hoor natuurlijk ging dat stomme ding weer af, de riem dacht ik nog te laat, dus weer bodysearch, ach ja dat moet dan maar he, Caroline lag ondertussen in een deuk. Eindelijk waren we dan zover en mochten we door, passen nog laten zien en toen waren wse in de wachtruimte, na nog zo’n 55 minuten wachten zaten we dan eindelijk in het vliegtuig. British Airways bracht ons naar Londen. Caroline had behoorlijk last van haar oren bij het opstijgen, en haar oren bleven ook eigenlijk dicht zitten tot we in Londen waren. Als ontbijt kregen we een overheerlijk broodje ham met een of ander niet te definieren kaas er tussen gesmeerd, om eerlijk te zijn, niet te eten. De reis naar Londen was niets, voordat je het weet ben je er al. We kwamen om 07.55 aan in London en we zouden om 11.15 vertrekken naar Singapore, om 11.00 konden we pas aan boord en we vertrokken pas om 13.15. Nu kon de echte reis beginnen. Je hebt kleine tevee scherms voor je en je kunt uit een hoeveelheid aan films, tevee programma’s en zoverder uitkiezen, ook kun je spelletjes spelen. Tegen half 4 kregen we middageten, voor Caroline heel moeilijk want ze is een moeilijk eter, gelukkig stond er kip op het menu, dat lust ze wel, ik zelf had lamsvlees, maar eenmaal bij ons aangekomen was de kip op, arme Caroline lust echt geen lamsvlees. De crew ging kijken of er in first class nog wat over was, dat bleek wel zo te zijn, maar die kip zag er niet uit, waar die geweest was mag joost weten, ook ik vond het niet lekker. Gelukkig had ze op Heathrow een baquette met bacon en kaas gehad dus ze verhongerde nog net niet.

Caroline at Airplane Australia Monique at Airplane Australia

Om 13.00 (Singaporese tijd) kwamen we aan en mochten we voor een uurtje het vliegtuig uit, wat toch wel erg welkom was, want er is echt weinig bewegingsruimte in zo’vliegtuig,je probeert op allerlei mogelijke manieren het jezelf comfortabel te maken, en je doezelt zo af en toe weg.In Singapore kon je naar buiten een dakterras op waar je wat kon drinken en waar Caroline een sigaretje kon doen.Maar al heel snel eigenlijk moesten we weer aan boord. Nog zo’n 10 uur vliegen voor de boeg. Gek genoeg kregen we naar een uurtje of twee ontbijt, maar voor je gevoel is het geen ontbijt tijd, maar ja gelukkig voor Caro kregen we ei met bacon en een worstje, broodje en fruit, best lekker. In ieder geval had Caro wat gegeten. Dan houdt je je weer bezig met een boekje lezen of zoals ik The Simpsons kijken. Mijn buurman was een Duitser en niet erg spraakzaam, en hij had toch wel erg last van “mundgeruch”; jeetje vooral maar proberen de andere kant op te zitten. Na weer een paar uur ik geloof anderhalf uur voordat we landen kregen we weer ontbijt, een ham en kaas tosti, met fruit en een stukje chocolade. Nog even en dan landen we, we konden het ons helemaal nog niet voorstellen we zaten aan de andere kant van de wereld. En voor we het wisten stonden we op Australische bodem, onze koffers hadden we zo te pakken, en de douane was geen enkele probleem, nou maar kijken of Wayne ook op tijd was. Ja hoor, daar was ie dan…..

Wat we voor de rest al hebben meegemaakt, will be continued…….

posted by Monique at 11:54 pm  

Bookmark This

1 Comment »

  1. Heej Mamsie en Carotjuh…

    Poeh Poeh lang zo’n reis…. En ook nog s vies eten hoop dat de rest van de Trip beter bevalt… Mis You bunches

    XXXXXXX Soozie

    Comment by soozie — January 2, 2007 @ 10:17 am

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique