Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Tuesday, January 30, 2007

Australian Day 29 januari 2007

Australia National Flag Coala

Australian day kun je vergelijken met bij ons Koninginnedag, iedereen heeft vrij en in elk park is wel wat georganiseerd. Markten, kermissen, vuurwerk, volksdansen, en natuurlijk de nodige eetstandjes ovral. Heel gezellig. Een paar dagen voor het feest werd door de Minister van NSW gevraagd om de Australische vlaggen thuis te laten vanwegen de rellen die er geweest zijn tussen AustraliĆ«rs en Libanezen op 15 december 2005.Het zou aanstoot kunnen geven tot nieuwe rellen. De mensen van NSW reageerden hier erg fel op, stel je voor dat er op Koninginne dag geen Nederlandse vlaggen gebruikt mochten worden, ik geloof dat je dan dezelfde reacties zou hebben gehad. Maar goed de vlaggen zijn gewoon gebruikt, en er is verder niets in trant van rellen gebeurd. Onze dag begon met een bezoekje aan een Chinees restaurant rond 12 uur ’s middags, dan kun je daar Yum Cha eten. Dat betekent dat de serveersters met kleine rieten mandjes langs je tafel komen en dan kun je uitkiezen welke gerechten je wilt eten. Nou we hebben er wel ff gezeten samen met Paul en Sharon en Jayde en Macs. Kleine Macs smulde ervan en ik moet zeggen het was heerlijk en heb dan ook alles gebrobeerd wat er te proberen viel. Zeer vol en voldaan zijn we naar Carrs park gegaan en hebben over de markt en de kermis.

Australian Day 29 januari 2007 001

De kinderen vonden het gezellig, vooral natuurlijk de kermis, ze zijn in de vliegtuigjes en in een treintje geweest. Macs zwaaide iedere keer vol overtuiging.

Australian Day 29 januari 2007 002

Het hele park was versierd en de er hingen langs het water wel honderde vlaggetjes, wat het allemaal een echt feestelijk uiterlijk gaf.

Australian Day 29 januari 2007 003

Toen we over de markt liepen zagen we tot onze verbazing een poffertjes kraam, Dutch poffertjes volgens Dutch recipe, maar hier kun je ze krijgen met ijs en bv aarbeien erop.

Australian Day 29 januari 2007 004

Er liepen voor de kinderen verklede mensen uit autralische tekenfilms, bv op stelten, hier rennen de kids natuurlijk op af om handjes te schudden en een praatje te maken.

Australian Day 29 januari 2007 005

posted by Monique at 10:34 am  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique