Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Tuesday, January 30, 2007

Blue Mountains

Australian Blue Mountain National Park 001

Op onze ener laatste dag zijn we naar de Blue Mountains geweest. Ze liggen zo’n 60 kilometer west van Sydney. Blue Mountains National Park bestaat uit een rijke omgeving van historie, wildlife and wereld beroemde uitzichten. Het landschap maakt deel uit van het traditionele land van de Aboriginal gemeenschap inclusief Daruk, Gundungurra, Wiradjuri en Dharawal.

Australian Blue Mountains National Park 002

Het bestaat uit 1 miljoen hectare wildernis, en rivieren. Het bestaat uit zeven Nationale Parken, Blue Mountains, Kanangra-Boyd, Gardens of Stone, Wollemi, Nattai, Yengo en Thirlmere Lakes en de Jenolan Caves Karst Conservation Reserve. Het bestaat uit een diversiteit van Flora en Fauna. In de Blue Mountains zijn wel 100 soorten verschillende Eucalyptus planten gevonden, hetzelfde als eeuwenoude plantensoorten die van grote betekenis zijn zoals de net ontdekte Wollemi Pine.

Autralian Blue Mountains Natianal Park 003

het zandsteen welke de korst vormt van het bergplateau werd gevormd door zandige sedimenten die door een reuze rivier systeem werden gedeponeerd over een periode van ongeveer 250 miljoen jaar.

Australian Blue Mountains National Park 004

De Aboriginals leefden hier al ongeveer 22000 jaar geleden. Hierdoor worden er nog veel muurtekeningen en gebeeldhouwde figuren in de rotswanden van de Blue Mountains gevonden.

posted by Monique at 5:28 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique