Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Sunday, February 18, 2007

Australian Meat Pie

 Australian Meat Pie

We hebben in Australië de meatpie leren kennen en willen jullie een kans geven om die nu ook eens uit te proberen, je kunt één grootte maken of een paar kleintjes die handig zijn als borrelhapje, hier volgt het recept;

Ingredienten

- 8 plakjes balderdeeg

- 1 gesnipperde ui

- 2 plakken bacon

- 750 gram gehakt

- 450 gram tomaten

- 250 ml runderbouillon

- 60 ml Worcestershire saus

- 2 eetlepels tomatenketchup

- 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water aangemaakt tot een pasta

Vulling

Fruit de de gesnipperde ui met de klein gesneden bacon tot de ui er glazig uitziet. Voeg het gehakt toe en maakt het met een vork rul, roer dan de klein gesneden tomaten, de bouillon, de ketchup en de Worcestershiresaus toe en laat dit ongeveer 25 minuten op een matig vuur pruttelen, tot ongeveer het meeste vocht is verdwenen, roer het maizenapapje er door totdat het is ingedikt, blijven roeren. Laat de vulling nu afkoelen.

Bereiding

Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot de grote van de vorm, bedek de taartbodem met het deeg, vergeet niet hier en daar gaatjes in het deeg te prikken. Dek het deeg af met bakpapier en maak daarop een steunvulling (bv droge bruine bonen). Zet de oven op 180 graden en bak dit in 10 minuten, haal dan het bakpapier met de steunvulling eraf en bak ze nog eens lichtbruin in 10 minuten. Laat het deeg afkoelen.

Schep de koude vulling op de taartbodem en laat de rand vrij. Van het overgebleven deeg maak je een vorm iets groter dan de taartbodem. Smeer de randen in met een losgelopt ei. Leg dan het deeg op de vorm en druk het voorzichtig op de bodem, maak dan 2 sneetjes in het deeg om lucht te laten ontsnappen. Ook dit bestrijk je met een losgeklopt ei en bak het in 15 minuten goudbruin.

 

Je kunt natuurlijk ook ipv gehakt kip gebruiken met natuurlijk kippenbouillon, meerde variaties zijn mogelijk, lekker is ook om er een vleesausje erover te doen, zoals ze in australie doen, maak dan eerst een beetje aardappelpuree, leg dit bovenop de meatpie, kuiltje maken en saus er in doen,

EET SMAKELIJK

posted by Monique at 1:32 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique