Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Tuesday, February 20, 2007

De Koala

Coala Bear in Eucalyptus TreeDe koala eet van de bladeren van de eucalyptus boom, en is een nacht dier. De naam koala betekent in de Aboriginal taal: geen water. Het schijnt dat koala’s genoeg vocht binnen krijgen uit het eten van de bladeren. Toch drinken ze ook wel gewoon water. De Koala’s worden beschermd en komen voor aan de oostkust. De kans dat je ze ziet is klein want het zijn nachtdieren. Ze slapen 22 uur van de dag en als ze wakker zijn zijn ze nog heel erg traag, dat komt omdat ze door het eten van de eucalyptus bladeren harstikke stoned worden. Daardoor leven ze alleen nog in australiĆ«. Als een Koala het koud heeft of als hij slaapt dan rolt hij zich helemaal op, en als hij het warm heeft ligt hij uitgestrekt op een tak. De koala heeft 2 duimen aan de voorhand en een aan de achterhand, met heel scherpe klauwen, die ze bij het klimmen ook wel nodig hebben. Ze hebben een heel wollige vacht en zijn bijna helemaal grijs, behalve op hun buik en bij de oren. Koala’s zijn Zoogdieren en Buideldieren (Marsipulia). Buideldieren leven voor 2/3 in Australie en 1/3 in Amerika. De koala leeft in het wild alleen in Australie, meest rond Queensland. De koala leeft vooral in de toppen van de Eucalyptus bomen. Ze gaan maar af en toe naar beneden omdat het daar te gevaarlijk is. Door zwerfhonden, auto’s en natuurlijk de mens. Er zijn speciale natuurreservaten gemaakt voor de Koala’s maar de Koala’s leven natuurlijk ook nog gewoon in het wild. Omdat de Koala’s zoogdieren zijn wordt de baby levend geboren. Een baby die wordt geboren is maar 0.3 gram en past op een munt of een lucifer doosje. En klimt zich op naar de buidel. Dit zijn de gevaarlijkste minuten van zijn hele leven. Want als hij er afvalt is hij dood. Ze blijven rond de 6 maanden in de buidel zitten. Dan gaan ze op hun moeders rug. Na 3 maanden gaat de koala zelf naar eten zoeken. Maar hij blijft tot de volgende paring bij zijn moeder. In die 3 maanden drinkt hij melk maar hij eet al wel Eucalyptus bladeren. Als er gevaar dreigt gaat het jong weer bij zijn moeder in de buidel.

posted by Monique at 1:51 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique