Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Tuesday, February 20, 2007

Kangeroe

big red kangeroe 001

Er zijn 45 soorten kangoeroes. En de rode kangaroe is daarvan het grootste. Het mannetje is grijs kan wel 2,5 meter lang worden en 2 meter hoog. Wallabies zijn kleine soorten kangoeroes, ze leven in hele droge gebieden waar geen water is.
Zij kunnen blijven leven door van planten te eten. De kangaroe is een buideldier. Na een paar weken wordt de baby geboren en kruipt de buidel in. Daarna draagt de kangaroe moeder zijn baby 9 maanden. Na negen maanden kruipt hij of zij uit de buidel en gaat zelf springen. Het aantal kangeroes is sinds de komst van blanke boeren behoorlijk gegroeid. De oorzaak hiervan is de toename van het aantal waterbronnen en graslanden. De grazende groepen kangoeroes worden door de boeren gezien als een plaag en er mag van de overheid weer op geschoten worden. Ook veel kangoeroes gaan dood op de weg let dus goed op wanneer je vroeg in de ochtend of tegen de avond rond rijdt.

posted by Monique at 12:58 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique