Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Sunday, February 25, 2007

Australië verbiedt gloeilamp

GloeiLamp 

Australië verbiedt de aloude gloeilamp. Binnen drie jaar moeten alle gloeilampen verbannen zijn.  De australiers moeten het dan met spaarlampen doen. Milieu-organisaties vinden de maatregel wel aardig, maar vinden het niet ver genoeg gaan. Australië heeft ernstig te lijden onder de opwarming van de aarde. Australië wordt steeds heter en droger, wat zeer schadelijk is voor de landbouw. De gloielamp is een energievreter, De meeste energie wordt omgezet in warmte en niet in licht. Spaarlampen zijn veel duurder maar gaan wel 6 keer langer mee en verbruiken minder dan een kwart van de energie van een gloeilamp. Op langer termijn zijn ze dus goedkoper. Australië hoopt in enkele jaren de uitstoot van CO2 met vier miljoen ton per jaar te verminderen. Ook de Amerikaanse staat Californië komt waarschijnlijk snel met een wet om de veel zuinigere spaarlamp in te voeren, en ook België overweegt een verbod.

posted by Monique at 12:15 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique