Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Friday, September 5, 2008

Bondi Beach, and Royal National Park Sydney

Monique Bondi Beach

Omdat bij Sharon en Paul iedereen in de ziekenboeg lag met de griep, zijn we die dag naar Bondi Beach gegaan. Een van de bekenste stranden van Australie, rijke mensen schijnen hier te wonen. Gelukkig was het weer wel lekker, want het is niet echt warm hier. Maandag en dinsdag waren tot nu toe de beste dagen eruit. Het is ook net lente hier, dus wat wil je. Aan het strand is het toch altijd wel heerlijk vertoeven ook al is het geen zwemweer. Gewoon op een bankje zitten en naar de mensen kijken is. Er zijn ook surflessen in het water en dat is ook erg leuk om te zien. Als ze voor de eerste keer kunnen staan en met een klein golfje meesurfen. hahahahaha wel grappig, de reactie dan. Alsof de de grootste golf hebben bedwongen.

Flora Fauna Australie

De volgende dag zijn we naar het National Park geweest, nog geen tien minuten rijden van waar we wonen, heb je het mooiste park dat je ooit hebt gezien. Ik zei meteen dit is Peters (mijn schoonbroer) plaats om te vissen, hij zou het geweldig vinden. Waar je ook maar kijkt is er water. Er zijn kaketoes, die duidelijk aan mensen gewend zijn want ze blijven rustig zitten. We hebben hier een bushwalk gemaakt, en de hoeveelheid aan verschillende bloemetjes die er groeien is geweldig. Er was opeens een heel lekkere reuk, en we wisten maar niet waar het vandaan kwam. naar goed rond snuffen vonden we een boom die hele kleine witte bloemetjes aan zich had die toch wel overheerlijk roken, we hebben een klein takje mee naar huis genomen , en je ruikt het nu nog. Op het begin van het pad zegt Wayne even kijken of we bereik hebben op de telefoon voor als er wat gebeurd je wel iemand kan bereiken. Nou dat bleek zo te zijn dus we konden gaan. Nu er geen vakanties zijn en de kids in school is het er zo rustig, je hoort zoveel verschillende geluiden en vooral de kaketoes natuurlijk. Er zat een man te vissen, maar had nog niet veel gevangen zei die. We hebben toch zeker wel een uur rondgelopen, maar om nog verder te gaan zonder iemand die het gebied kent was niet echt verstandig, dus zijn we maar teruggelopen.

Monique en Kakketoe

Bij de auto aangekomen zagen we er gas bbq’s staan die je gratis kunt gebruiken. Toen Wayne er een uit probeerde, waren we meteen omringt door kaketoes, die hoopten op een gratis maaltijd. Eenmaal weer in de auto kwamen we langs een coffeehut, dus ff eruit voor een kopje. Hier zaten oude van dagen uit een bejaarde tehuis uit Hurstville, waar wij ook wonen, en ze hadden kaketoes om zich heen zitten. Ze waren de kaketoes koekjes aan het voeren. Een man had er een op zijn schouder zitten, en hij gaf ons ook een koekje om aan de kaketoes te voeren. Voordat je het weet heb je er 3 op je schouders zitten. Eerst vond ik het maar een beetje eng, maar ze waren heel lief, en het stukje koekje dat je ze gaf namen ze echt heel voorzichtig. Geweldig, en wat een klauwen hebben ze, was blij dat ik een dik vest aan had. Tijd om verder te gaan, eenmaal in de auto mist Wayne zijn telefoon. Dus terug naar de coffeehut, maar nee hoor. Dus het enigste wat we konden doen was terug naar de plek waar we de bushwalk hadden gemaakt, en het stuk dat we gelopen hadden, terug te lopen. Ik dacht, nou die zie je dus nooit meer terug, maar we waren nog niet eens zover en ja hoor daar lag ie. Waarschijnlijk op de plek waar Wayne gekeken had of ie bereik had. De man zat nog steeds te vissen en begon nou redelijk wat te vangen zei die. We zijn toen nog een stukje verder het park ingereden en waar we een parkeeplaats zagen toch maar weer een stukje gaan lopen. Nou geweldig, een mooi meertje, met een mooi stukje strand erbij en toen we verder liepen zagen we dat het meertje overging in de zee. Jammer dat het geen zwemweer was. Ook was er een watervalletje, niet te geloven en dit is maar 10 minuten van Hurstville.

Australie Meer National Park

posted by Monique at 12:12 pm  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique