Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Wednesday, September 24, 2008

Great Ocean Road and the 7 apostels

Dinsdag 17-09 Nadat we weer op het vaste land waren zijn we richting Melbourne gereden. Maar moeten halverwege echt nog een keer overnachten, We besloten om in Kingston te stoppen.

 Kingston_LobsterZoals de enorme lobster aan de kant van de weg al aangaf, is Kingston bekend om zijn kreeft. Ik vond dat het er maar stonk, jeetje, bleek opgedroogde zeewier op het strand te zijn. Naast ons motel lag een pup waar je heel lekker en niet te duur kon eten. Wayne had mediterranean pasta en ik een chicken schnitzel die zo groot als mijn bord was. mmmmmmmmmm was wel erg lekker. Na een wandeling door het plaatsje zijn we maar terug naar onze motelkamer en hebben nog ff tevee gekeken. Hier zagen we op het nieuws dat die storm toch wel veel schade had aangebracht in Adelaide en langs de kust.  Woensdag 18-09 Op weg naar de Great Ocean Road. En wat van we van iedereen gehoord hadden klopt, het was weer eens een geweldig uitzicht.

 The London Bridge

In het water herrezen grote rotsten, donker rood van kleur, zoals we eerder de weg hadden gezien. Dit waren de 12 apostels. Op elk uizicht punt zijn we wel ff gestopt en waren blij dat we deze weg gekozen hadden. tot nu….

the 7 apostelsToen we iets verder waren gingen we ineens van het strand weg en de bergen in, en als ik zeg bergen dan bedoel ik bergen, met diepe dalen aan elke kant van de auto. Niet voormij dank je wel, er zullen beslist mensen zijn die dit fantastisch vinden maar aan mij is dit niet weggelegd. Porbeerde daarom ook niet naar links of naar rechts te kijken, zoveel bochten in die weg, niet te geloven, en tegenliggers die je tegenkomt rijden niet altijd op een normale manier. Ik denk dat ik was wit om de neus heb gezien, want ik hou echt niet van hoogtes, en dit waren hoogtes. Gelukkig voor dat het donker werd zagen we een stadje, Apollo Bay heel erg toeristisch maar goed, we zijn toch maar gebleven en een motel opgezocht. Alles was hier verschrikkelijk duur dus bij wijze van uitzondering hebben we ons maar een meat lovers pizza gehaald en die voor de tevee in onze motel kamer opgegeten. Wel erg slecht geslapen door een verschrikkelijke ijskast op de kamer en een buurman die volgens mij alle bomen in die bergen aan het omzagen was. Donderdag 19-9 zijn we vroeg vertrokken op weg naar Melbourne, we kwamen alleen een beetje verkeerd uit en reden langs Melbourne in plaats van ernaar toe, wat zou het ook, gewoon weer een stad zoals zoveel andere. We zijn toen in een ruk doorgereden naar Sydney, was vanaf Apollo Bay toch wel zo’n 1000 km was. Zijn tussen door natuurlijk wel gestopt om wat te eten, en ik heb hier de beste spaghetti gegeten die ik ooit heb geproeft, tja was door een Ialiaanse klaargemaakt. En wat is het dan fijn om weer thuis te zijn, lekker in eigen bed, fantastisch geslapen. Zo dit was onze rondreis, waar we toch wel het een en ander hebben mee gemaakt, ik heb genoten in ieder geval.

posted by Monique at 11:36 am  

Bookmark This

1 Comment »

  1. Leuke trip geweest. Wij hebben in 1994 de trip van Sydney naar Adelaide gedaan. Wij zijn toen wel een tijdje in Melbourne gebleven. Moet zeggen dat Melbourne en ook de omgeving wel wat te bieden heeft. Vooral als je er familie hebt wonen die je kunnen vertellen wat je moet gaan bekijken. Zoals jij the Great Ocean road beschrijft zo hebben wij dat toen ook ervaren. Op Kangaroo Island zijn we toen niet geweest en als ik jouw verhaal lees vind ik het jammer dat we toen geen ruimte in ons programma voor gemaak t hebben. Geniet nog maar van de tijd dat je daar ben. Groetjes,
    Jack en familie

    Comment by Jack Janssen — September 26, 2008 @ 9:53 am

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique