Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Wednesday, September 24, 2008

Seals en Koala walk

Zondag 12-09 onze laatste dag op Kangaroo Island, morgen om half 2 gaat onze Ferry terug. Voor vandaag gaan we eerst op weg naar Seal Bay. Wayne vindt dit leuk om te zien, wij in Nederland zijn wel eem beetje gewend aand zeehonden maar hier in Australie niet. Het was koud en heel erg winderig, vooral zo kort op het strand. We moesten via een lange brug naar het strand lopen, het strand zelf mocht je alleen op als een Seal Tour nam, dat vonden wij niet zo nodig. Vanaf de brug kon je het skelet van een baby walvis zien liggen. Toch nog aardig indrukwekkend. De seals zaten overal verspreid, je kon ze al zien liggen onder de brug. Bij het strand aangekomen, zag je ze wel maar ze lagen toch wel op een afstand. Het leuke was als er een vauit de zee het strand op kwam, ze zeilen mee op de golven, alsof ze body surfen. Een kleintje kwam op die manier aan en ging meteen opzoek naar wij denken zijn moeder. Rende op elke seal af die hij zag om er dan vervolgens achter te komen dat ze dat niet was. Omdat het zo koud was en de wind je bijna omver blies zijn we niet zolang gebleven.

 nieuwsgierige Koala

Iets verder op was de Koala Walk, een hele rij aan bomen waren de koala’s van het eiland zich thuis voelen. En ja hoor ik heb er nog nooit zoveel in het wild gezien. Een koala met jong zat op een heel duidelijke plaats en de kleine bekeek ons nieuwsgierig. We waren een klein stukje van de Koala moeder vandaan, toen we ineens een gekraak hoorde, we dachten dat de tak waar de Koala moeder zat was afgebroken, dus we renden terug. Bleek het een Canadees meisje te zijn de geprobeerd had dichter bij de Koala moeder te komen en duidelijk uit de boom was gevallen doordat de tak afbrak waar ze opstond. Maar er was volgens haar niets aan de hand. We waren al weer een heel stuk verder toen haar vriend op ons af kwam rennen dat ze zich toch bezeerd had en of we hem konden helpen haar uit haar benarde positie te halen. Ze zat onder de boom tegen de boomstam aan omringd door struiken. We hebben haar er uiteindelijk uit gekregen en ik zeg tegen haar als je een Koala wilt vast houden ga dan naar Pauls Place, en Wayne waarschuwde haar nog eens om niet zomaar bij een wild dier in de buurt te willen komen, ook al is het een Koala, heb je de klauwen aan haar poten al eens gezien en ze heeft een jong, erg dom hoor.Toen we verder liepen werd ik plotseling aangevallen door een vogel, een megpie, die waarschijnlijk haar nest ergens in de buurt had, Wayne lag natuurlijk weer in een duek, totdat de vogel nog een aanval inzette en ook hem te pakken wou nemen, vervolgens dook ie weer op mij af en ik voelde de wind van de vogel boven mijn hoofd en hoorde het kleppen van zijn bek. Wayne wist hem uiteindelijk te verjagen, door willde gebaren en geluiden te maken. Daarna moesten we allebei toch wel lachen, wat idioot ook, aangevallen worden door een vogel, je verwacht van alles in Australie maar niet dit. Nu begon het weer toch wel erg slecht te worden en we zijn maar terug gegaan naar ons huisje, en daar nog maar eens de BBQ aangezet, lekker lamkoteletjes erop aardappelsalade erbij, sla en mais. ’s Nachts begon het toch wel heel erg te stormen, hagel, wind zo hard dat we dachten dat het dak van het huis eraf vloog. En het hield maar niet op, de volgende morgen stormde het nog zo. We zouden eigenlijk de Ferry van 13.00 hebben maar we zijn maar meteen op pad gegaan om te kijken of we niet met de Ferry van half 11 mee konden. We reden voor de laatste keer bij ons huisje weg, en wat zien we, een kanga in onze tuin. Bij de Ferry aangekomen werd ons verteld dat het normaal geen probleem zou zijn om mee te kunnen maar de Ferry van half 11 was gecancelled vanwege de storm en ze konden ons niet zeggen of die van een uur wel zou gaan, ze zouden ons bellen. Nou daar zaten we dan, geen huisje en een storm die ons bijna omver blies. ZIjn in de pup maar ff wat gaan eten en om 12 uur kregen we te horen dat de Ferry van 13.00 ook niet ging en ze ons op de Ferry van half 8 ’s avonds hadden geboekt. Tja wat moet je dan ?? We zijn naar de Toeristen Informatie gegaan en de vrouw zei ons dat we ook konden omboeken naar morgen en ze wist ergens nog wel een huisje dat we tot morgen konden huren. Nou dat hebben we maar meteen gedaan.

 huisje aan het strand

Het huisje lag meteen aan het strand en de eigenaresse was een heel oud vrouwtje maar heel erg vriendelijk. Het huisje was heel mooi, en alles was er aanwezig, maar ook een beetje ouderwets. Maar goed, we waren heel blij droog te zitten en gingen naar de winkel om wat vlees te halen zodat we ’s avonds zelf konden koken. Helaas doordat de boor niet was gekomen was er ook geen nieuw vlees, en van echt koken was geen sprake. We hebben toen maar was macaroni gemaakt, dat toch wel erg lekker was. De volgende morgen om half 11 konden we eindelijk met de Ferry mee, en we waren toch wel erg blij weer op het vaste land aan te komen.

posted by Monique at 12:53 am  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique