Beau and Monique, Dogs, Dog, Travel, Australia, Photos and Pictures

Wednesday, January 5, 2011

De zeehondjes Pippito en Rocky, vishandel Venlo

zeehondje Pip 

Dit schreef ik aan Lenie van ‘t hart vanmorgen, 16-09-2009;Ik wou vragen of het toegestaan is dat zeehonden in een achtertuin gehouden worden. Bij ons in Tegelen aan de Nattweg zitten 2 zeehonden, weliswaar met een soort vijver, bij iemand in de tuin. Worden wel goed verzorgt, maar zijn deze dieren niet beschermt ?? Mag dit zomaar ?? Dit kreeg ik als antwoord terug; Beste Monique, Dank voor je mail. We hebben de afgelopen dagen veel berichten gekregen over de eigenaar van vishandel De Grieze in Venlo, die twee grijze zeehonden heeft.Die situatie wordt op dit moment onderzocht. Kan het zijn dat het om deze man gaat?Als het iemand anders betreft zou ik graag meer gegevens krijgen, want zeehonden zijn beschermde dieren, die je niet zonder vergunning van de overheid mag houden. Vriendelijke groet, Lenie ‘t Hart (dit was de situatie op 16 sept 2009)

De volgende morgen zijn 2 medewerkers van Lenie ‘t Hart naar Venlo getogen om met de vishandelaar te onderhandelen, tevens was ook de Inspectiedienst er mee bezig, en nog voordat de medewerkers van Lenie gearriveerd waren, waren de zeehondjes volgens de vishandelaar alweer verkocht. Zo had het voor hem geen zin meer, hij is ja een echte dieren liefhebber. Vervolgens waren de zeehondjes spoorloos. De vishandelaar kreeg wel een fikse boete want uiteraard had hij geen vergunning.

En dit is het nieuws van gisteren 04-01-2010

Ze zijn terecht;

Verdwenen zeehonden in koelcel van vishandel Venlo

In Venlo heeft de politie twee levende zeehonden in de koelcel van Vishandel De Grieze gevonden. De eigenaar van de zaak hield de dieren in september in zijn voortuin. De zeehonden waren spoorloos toen de Algemene Inspectiedienst zein beslag wilde nemen. De visboer verklaarde toen dat hij de dieren had verkocht. De man kreeg een boete voor het houden van de dieren. De in de koelcel gevonden zeehonden zijn naar een geschikt opvangadres gebracht. De visboer wordt verhoord en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Wat super, ben zooooo blij.

zeehondjes in koelcel

posted by Monique at 11:32 am  

Bookmark This

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment


2006 - 2011 Content by Monique